Miss Catastroph Kolilla 3.9.-26.11.20

Miss Catastroph Facebookissa

Video mobiililaitteille: Vimeo / Miss Catastroph. Salasana on metaaniröyhtäys

Miss Catastroph

Mikä on Miss Catastroph?

Miss Catastroph on tanssitaiteilija Minni Hirvosen luoma hahmo maailmankatastrofien puolesta. Hahmo liikkuu klovnerian, mimiikan, tanssin, teatterin, kuvataiteen ja tieteen rajapinnoilla. Tämän hahmon työstäminen on osa hänen 20-vuotista loppuelämän workin-progressia. Sen ideologia pohjautuu maailman valtamerten, maapallon lämpenemisen ja luonnon katastrofien hätään.

Miss Catastroph tulee esiintymään näyttämötaiteen ja näyttelyjen anti-sankarittarena, traagisen koomisena hahmona, joka kantaa koko planeettaamme hartioillaan.

Materiaalina on valkoinen muovi, teippi, liikkuva kuva, still-kuva ja performanssi. Innokkeen hahmosta Minni Hirvonen on saanut estetiikan professori Yrjö Sepänmaalta, joka toimii

Miss Catastrophin tieteellisen tason konsulttina ja neuvonantajana. Myös apua on antanut yhteiskuntatieteen ja aluepolitiikan kandidaatti Leena Hirvonen.


Mitä muuta Miss Catastroph on?

Miss Catastroph on luonnonoikku ja kaikki menneet, olevat ja tulevat luonnonmullistukset yhteensä. Hänen oma henkilökohtainen menneisyytensä on myös katastrofaalinen määrä ihmissuhteita; karmeita sukulais-tragedioita, käsittämättömiä taiteilijakollegoita ja ...tusina edesmenneitä aviomiehiä. Hän itse on kuolematon. On uumoiltu, että hänen syntymänsä ajoittuu 1650-luvulle.


Miss Catastroph ilmestyy mielellään julkisiin tiloihin: kirjastoihin, kauppahalleihin, ostoskeskuksiin, teatterirakennuksiin, gallerioihin, taidemuseoihin, parkkihalleihin jne. Hän avaa tilaisuuksia arvovaltaisesti ja toimii niiden seremoniamestarina. Hänen mainio tapansa kertoa tarinoita annetuista kohteista on piristävä, joskus vähän arveluttavakin.

Miss Catastrophon ranskalainen alkuperältään, mutta taitaa jo hienosti suomenkielen.

Hänen suuri mieltymyksenä on silicon, botox ja liuta muita muoviperäisiä tuotteita.

Miss Catastrophilla on noin 30 min pituinen performanssi myös englanninkielisenä versiona, joka käsittelee tieteellisesti tutkittua tietoa mm. ilmastonmuutosasioista. Hän on tilattavissa kaikkiin luonnonsuojelua edistäviin tilaisuuksiin, projekteihin & hankkeisiin.